A tavasz az újrakezdés évszaka, amikor elérkezik annak az ideje, hogy előszedjük a régi szerszámokat és eszközöket a ház környékére, illetve a kertbe. Azonban sokszor elfelejtjük azokat a dolgokat, amelyek nem foglalnak nagy helyet, és az utolsó utáni pillanatban rohanunk a boltba, vagy keressük fel a legjobb kertes webáruházakat.

Viszont érdemes hamarabb bevásárolni, hiszen gyakran szezon előtt jobb árakon lehet beszerezni az egyes kellékeket.

Mire lehet szükség, ami talán nem jutott eszünkbe?

Szúnyogháló: A szúnyoghálót – minőségtől függően – viszonylag gyakran kell cserélni, hiszen bármilyen külső tényező roncsolhatja.

A szúnyogháló felhelyezése rendkívül egyszerű, és nagyon hasznos tavasz előtt feltenni, amikor újjáélednek a rovarok és szeretnének bejutni a meleg családi fészekbe.

Takaróponyva: A takaróponyva egy rendkívül praktikus eszköz, hiszen különböző méretekben kapható, és tökéletesen ellátja a feladatát évszaktől függetlenül.

Tavasszal is vannak olyan szerszámaink vagy gépezeteink, amiket szeretnénk megvédeni a szélsőséges időjárástól. Erre kiváló megoldás a takaróponyva.

Takarítóeszközök: Amikor beköszönt a tavasz, minden kerti munka előtt szükséges eltakarítani a tél okozta károkat, legyen szó törmelékekről, ágakról, levelekről, stb.

Itt megemlíthetjük a gereblyét, lombgyűjtő zsákot (ami nagyon kényelmes, hiszen a legtöbb zsinórral is rendelkezik, hogy az összegyűjtött szemét ne hulljon szét), kifejezetten kerti munkához készített kesztyűket, stb.

Karó: Az új palánták ültetése alig képzelhető el karóval, amiből általában bőven szükség van, ezért ne feledkezzünk meg erről sem!

Metszőolló : Aki rendszeresen gondozza a kertjét, tudja, hogy a tavasz a metszés időszaka. Erre a feladatra a legjobb időszak a még hűvös, de már 0 fok feletti időjárás.

A metszésnek köszönhetően a lombkorona csésze alakúvá válik, ami ideális körülményeket biztosít az ágaknak. Akkor hasznos, ha a fának nincsenek virágai, levelei, vagy csak duzzadt rügyekkel rendelkezik.