fürdőszoba

Ha belépünk valakinek az otthonába, legyen az ház, vagy egy lakótelepi lakás, az első benyomás akkor ér minket, mikor a kertkapun, vagy a lépcsőház kapuján benyitunk. Ezután az előszoba az, ami elénk tárul.

Azt gondolnánk, hogy a fürdőszobánkat elkerülik a látogatók. Ez hiú ábránd. Ha valakit vendégségbe hívunk, az általában tovább marad, mint öt perc, így nagy valószínűség szerint meglátogatja majd a mellékhelyiséget is.

Nem mindegy, hogy ott milyen állapotok fogadják. Természetesen nemcsak ezért, de a fürdőszobát, WC-t is érdemes egy idő után felújítani, de legalább karban tartani.

Hogyan történjen a fürdőszoba felújítás?

Felújításkor eldönthetjük, hogy milyen legyen a majdani fürdőszobánk. Ha erről nincs semmi elképzelésünk, akkor érdemes szakemberrel konzultálni, aki megálmodja helyettünk. Mielőtt ész nélkül nekiállunk megvásárolni a hozzávalókat, mindenképp számoljunk.

Fontos tudni, hogy az elképzelés megvalósítható-e, befér-e a kiválasztott WC csésze, mosdó, zuhanykabin vagy fürdőkád. Ha megfelelő méretű helyiséggel rendelkezünk, akár egy jakuzzi beépítésében is gondolkodhatunk.

Amennyiben terveztetjük, akkor könnyű dolgunk van, nemcsak látványtervet, de bevásárlólistát kapunk. Ha ezekre a kérdésekre választ adtunk, akkor tudunk tovább lépni a fürdőszoba felújítás következő szakaszára.

Berendezések

Sok helyen még mindig előfordul, hogy linóleum van. Szinte ma már alap, hogy ezt valamilyen más burkolatra kell cserélni, általában járólapra. Sokkal szebb, praktikusabb, könnyebben tisztán tartható felület.

A járólap kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy milyen lesz a falfelület. Figyeljünk az összhangra, a színekre. Ügyeljünk arra is, hogy a szaniterek egymással és a csempével, járólappal is összhangban legyenek.

Praktikus, ha egy törölköző szárítót is beszereltetünk. Akár a fürdőszoba fűtését is kiválthatjuk vele.

Szakemberválasztás

Egy fürdőszobának a felújítása csak látszólag kis feladat. Előfordulhat, hogy ez a legkisebb helyiség a lakásban, de az egyik legfontosabb. Biztos, hogy nem fogjuk évente átszervezni, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő, hozzáértő szakembert válasszunk.

Célszerű olyannal megállapodni, aki minden gondot levesz a vállunkról a tervezéstől kezdődően a beszerzéseken át egészen a kivitelezésig. Ha vízvezeték szerelő szakember elérhetőségét keressük, nyugodtan bízzuk magunkat az Internetre, már a Google is megmutatja, hol találjuk őket. A Google Cégem profilok segítségével pedig az értékeléseket is megismerhetjük, így nehezebben futunk bele a csapdahelyzetekbe.