Az esztendő utolsó napja is hamar elérkezik, melyre ki kisebb, ki nagyobb elánnal készül. Vannak, akik partit adnak és vannak akik szűk családi körben töltik, akár csak a Karácsonyt.

Szilveszter napján aztán, bármilyen is volt ez az évünk, elkészítjük a finomságokat, szilveszteri hangulatba öltöztetjük a szívünket és a lakást; aztán éjfélkor állva, a himnuszt hallgatva, kinyitjuk a pezsgőt.

Sokan, sokféleképpen megfogalmaztak már újévi fogadalmukat, melyet nagy lendülettel el is kezdtek megvalósítani, hogy aztán rövidebb-hosszabb idő után elhullajtsák akár egy fa levelét, vagy egyenesen a sarokba dobják.

Alig akad olyan ember, aki ne tett volna már újévi fogadalmat

Aligha akad olyan ember a földön, aki nem tett volna már újévi fogadalmat. Még a Jóbarátok című sorozat szereplői is tettek, hogy aztán sorra bukják el azokat. Hiszen megtenni egy fogadalmat igen könnyű, betartani viszont egy cseppet sem az.

Kevés olyan ember van, aki az újévi fogadalmaiból akár csak egyet is hosszú távon megvalósított. Vannak a fáradtságos fogadalmak, mint pl. hogy jövőre lefogyok 10 kilót; vagy megtanulok egy idegen nyelvet; netán pontos könyvelést fogok vezetni a kiadásaimról, és a többi.

Mik is voltak a legnépszerűbb újévi fogadalmak a legutóbbi években? A felmérést kitöltők csaknem fele, 47,35-a fogyni szeretett volna; 22,3% elhatározta, hogy egészségesebben fog táplálkozni, és 14,8%-ának feltett szándéka volt, hogy több időt és energiát fektetnek a sportolásba.