Húszévesen miénk a világ, és úgy hisszük sem mi, sem a bőrünk nem öregszik meg. Faljuk az éjszakát; hajnalban megyünk haza; esetleg a bulikban (és azon kívül is) dohányzunk; akár egész napra kifekszünk napozni; vagy épp szinte minden nap útba ejtjük a szoláriumot, és persze szilárdan hisszük, hogy rajtunk nem fog semmi.

Valójában a bőr már 20 éves korban is elkezd öregedni, ezért nem árt, ha a megfelelő módon ápoljuk. Azonkívül az ápolt bőr alapkövetelmény mindenkinél, főleg a 21. században, amikor rengeteg kiváló készítményt vásárolhatunk, és a kozmetikus szakemberek a tudomány legfrissebb kutatásainak eredményeit is alkalmazzák munkájuk során.

De mi is takar a kötelező arcápolás 20 évesen?

Mit is takar a kötelező arcápolás 20 évesen? Bőrünk az első védelmi vonal mindenféle külső behatás ellen, és mégis, gyakran erre fordítjuk a legkevesebb gondot. Sokszor csak akkor vesszük észre, hogy baj van, amikor már a tünetek láthatók. Hihetetlen tény, de bőrünk súlya csaknem 4 kilogramm, egy olyan csodálatos szerv, mely az egyik legfontosabb az egészségünk megőrzése tekintetében.

Első számú bőrápolási tanácsok ebben a korban, hogy ne vigyél túlzásba semmit. Egyébiránt ez egy életre szóló életviteli tanács is lehet. Se a napozást, se sminkelést, se a hámlasztást, vagy bőrradírt.

A hidratálás ebben a korban is fontos, olyan krémet válassz, amely vizes bázisú és hialuronsavat vagy azelainsavat tartalmaz. És végül plusz egy jó tanács: soha, semmiképp se nyomkodd a pattanásaidat, mert rosszabb esetben elfertőződik, és nyoma is marad.

Tanuld meg az összetevők listáját helyesen értelmezni, mert attól, hogy sokat reklámozzák, nem biztos, hogy megfelelő is. Ha nem boldogulsz, kérd ki a kozmetikusod tanácsát, a szakemberek tisztában vannak a rövidítésekkel, jelentéssel, stb.

Úgy általánosságban is elmondható, hogy keress egy jó kozmetikust, és kezdj el hozzá járni, még akkor is ha most úgy érzed felesleges. Szánj némi időt és pénzt arra, hogy elmenj egy kozmetikushoz, így tudod hosszú ideig megőrizni bőröd szépségét.